Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Igračke su važan dio odrastanja

Kada se govori o djeci do otprilike 3 godine, odabir igračaka relativno je jednostavan. U to doba djeca kroz igru uče o svijetu te vježbaju osnovne vještine. Upravo radi toga, dobro je potražiti dječje igračke koje omogućuju jednostavnu igru, kao što su:

  • drvene kocke
  • ploče s rupama u koje se mogu ubaciti razni oblici
Igračke

Na umu treba imati kako djeca u tom periodu života često svoje igračke stavljaju u usta, pa je važno izbjeći one sastavljene od sitnih dijelovima, ali se i informirati o tome imaju li određeni dijelovi igračke negativne utjecaje kada se stave u usta.

Razvijanje mašte kod djece

Nešto starija predškolska djeca pak polako razvijaju sposobnost stvaranja kompliciranijih igri u kojima oni ili igračke s kojima se igraju glume određene uloge.

YouTube video

Takve igre imaju svoja pravila i odvijaju se poput određenih igrokaza. U to doba je najbolje odabrati igračke za djecu koje će djeci omogućiti maštovitu igru uloga, iako je snaga dječje mašte tolika da je za takvu igru nekad dovoljna samo dobra volja.

Društvena igra naseljenici otoka Catan

Pročitaj i članak Naseljenici otoka Catan društvena igra za sve generacije koja je igra o Catanu, otoku kojeg igrači otkriju i time postaju prvi naseljenici.

Slični postovi: