Četvrtak, 18 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Maska za telefone od raznih materijala

Sve veći rast prodaje mobitela prati i rast prodaje razne dodatne opreme. Puno se kupuju zamjenske baterije, punjači, no jedan dodatak ipak prednjači, a to je maska za telefone. Riječ je o vrlo jednostavnom dodatku, ali koji ima jako puno funkcija. Mnogi će se za kupovanje maske za telefon odlučiti zbog izgleda, odnosno željet će svom mobitelu podariti nešto zanimljiviji izgled. Zbog toga se mlađe generacije često odlučuju za nešto veselije modele. No, maska za telefone ipak ima i veliku zaštitnu funkciju.

Učinkovita zaštita

Maska za telefone, ovisno o tome za koju varijantu ste se odlučili, predstavlja i vrlo učinkovitu zaštitu. Nije riječ samo o zaštiti od pada, već o općoj zaštiti. Naime, današnji mobiteli često imaju vrlo veliki ekran koji se može oštetiti pri raznim kontaktima s drugim stvarima. Opasno može biti i samo nošenje u džepu s drugim stvarima. Naprimjer, ako u istom džepu nosite mobitel i ključeve, može se dogoditi da će ključevi izgrebati ekran. To se vrlo lako može spriječiti ako se kupi maska za telefone.

Naravno, uz takav oblik zaštite, maska za telefone može pomoći i pri padu i učiniti razliku između uništenog i čitavog telefona.

Materijali izrade

Materijali izrade ovise o tome koliko će maska za telefone biti učinkovita po pitanju zaštite. Koriste se razni materijali, a najčešće se koriste koža, gel i silikon. Maske izrađene od tih materijala se razliku po izgledu, ali i po zaštitnim funkcijama. Maske od gela sve su popularnije i sve se više ljudi odlučuje upravo za njih. Onemogućavaju sklizanje telefona i vrlo lako se postavljaju zbog svoje elastičnosti i fleksibilnosti. Zbog mekanog oblika, neće dolaziti do ogrebotina, a budući da je riječ o vrlo tankom materijalu, neće se puno promijeniti vanjske dimenzije. Vrlo slične su i maske za telefone od silikona.

YouTube video

Maska za telefon od kože predstavlja nešto elegantnije rješenje i često se za takav oblik odlučuju korisnici koji traže nešto nenametljivo. Uglavnom dolaze u nekoliko boja, kao i u nekoliko različitih oblika. Izrazito popularne su preklopne varijante. Kod nekih se ekran telefona vidi tek nakon što otvorite ovakvu masku, a kod nekih je vidljiv samo jedan dio ekrana. Većina novijih mobitela omogućava integraciju s takvim preklopnim maskama koje prikazuju dio ekrana. U slučaju poziva, dolaska neke poruke ili obavijesti, samo na tom vidljivom dijelu ekrana će se prikazati sve važne informacije. A ako procijenite da vam je mobitel potreban, otvaranjem maske će se prikazati i informacije preko cijelog ekrana mobitela.

Ukoliko  ne znate koji mobitel bi vam odgovarao, te se ne razumijete previše u nove mobitele, provjerite članak o stranici o mobitelima – Mobiteli.biz zna koji su najbolji telefoni.

Slični postovi: